Acht supporters van voetbalclub PEC Zwolle mogen voorlopig niet aanwezig zijn bij de thuis- en uitwedstrijden van de club. Zij hebben zich volgens PEC schuldig gemaakt aan misdragingen na de wedstrijd tegen Sparta afgelopen zaterdag. Een aantal supporters van PEC probeerde toen de confrontatie te zoeken met de aanhang van de Rotterdammers.

De acht moeten voor een onafhankelijke gedragscommissie verschijnen die bepaalt wat voor straf zij krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een stadionverbod of een boete zijn. PEC heeft tegen twee personen aangifte gedaan van vernieling. Eventuele schade zal worden verhaald op de relschoppers, meldt de club.

Ook Sparta heeft aangifte gedaan, voor het verwonden van een steward en een toeschouwer. “Als club hebben we onze excuses aangeboden aan Sparta Rotterdam en de desbetreffende supporters”, meldt PEC Zwolle. “Zoals vaker aangegeven doen we er als club alles aan om een wedstrijdbezoek voor onze supporters zo gastvrij, veilig en toegankelijk mogelijk te maken. Dat blijft altijd het uitgangspunt. Helaas heeft een groep zich afgelopen zaterdag na afloop misdragen, met alle negatieve gevolgen van dien”, aldus de club.

PEC meldt dat het onderzoek nog loopt en dat niet uitgesloten is dat meer personen voor de gedragscommissie moeten verschijnen. De club bekijkt daarnaast welke maatregelen moeten worden genomen om dit soort ongeregeldheden in de toekomst te voorkomen.

Het bericht Acht supporters PEC Zwolle mogen voorlopig niet naar wedstrijden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *