Airport Weeze ziet vergeleken met vorig jaar een groei in het aantal passagiers van bijna 50 procent. De Duitse luchthaven, net over de grens bij Venray, spreekt van een “recordzomer”. De luchthaven wordt vanwege zijn ligging net over de grens doorgaans ook veel gebruikt door Nederlanders.

In totaal vlogen 279.117 passagiers via Airport Weeze tijdens de zomervakantie in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die inmiddels is afgelopen. Vorig jaar waren dit 186.500 passagiers. Het aantal starts en landingen groeide met bijna 48 procent van 1112 naar 1645. “De zomervakantiecijfers bevestigen de duidelijke opwaartse trend op onze luchthaven”, aldus Sebastian Papst, directeur van de luchthaven.

Eerder maakte het CBS bekend dat het aantal bezette vliegtuigstoelen op vluchten van en naar Nederlandse luchthavens bijna weer op het niveau van 2019 ligt, het laatste jaar voor de coronacrisis. Gemiddeld waren 81 van de 100 stoelen op passagiersvluchten in het tweede kwartaal van dit jaar bezet. In dezelfde periode in 2019 ging het om 82 stoelen.

Het bericht Airport Weeze kent recordzomer met helft meer passagiers verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *