BIJ1 doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De partijraad heeft hiertoe besloten nadat het bestuur en de kaderleden vorige week vrijdag hadden uitgesproken hier voor te zijn. De vraag hing in de lucht omdat BIJ1 met het vertrek van partijleider en enige Kamerlid Sylvana Simons zonder het bekendste kopstuk de campagne in zou gaan. Behalve naar kandidaten en vrijwilligers is BIJ1 ook druk op zoek naar een nieuwe lijsttrekker, meldt de partij in een persbericht.

De partij is de afgelopen weken achter de schermen druk bezig geweest met plannen om weer mee te doen met de verkiezingen. Ruim een week geleden is de partij in gesprek gegaan over de gevolgen van de aankondiging dat Simons niet meer door zou gaan. Hier waren onder meer leden van de partijraad, de medewerkers van BIJ1, alle fracties in de landelijke en lokale politiek bij aanwezig. Zij hebben geadviseerd om deel te nemen aan de verkiezingen.

De partijraad heeft dit besluit overgenomen na nogmaals advies te hebben ingewonnen. Deze keer ging het om “een diverse groep doorgewinterde BIJ1’ers”, bestaande uit medewerkers van de Kamerfractie, voormalige lokale campagneleiders en voormalig bestuurders van de partij. Samen hebben die een plan opgesteld voor de verkiezingscampagne.

Het bericht BIJ1 doet definitief mee aan de Tweede Kamerverkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *