De twee bussen die Nederlanders die getroffen zijn door de overstromingen in Slovenië ophalen, zijn daar zondagmiddag aangekomen, meldt SOS International. Ze liepen onderweg door het verkeer wat vertraging op. Zondagavond vlak voor middernacht rijden de bussen met daarin ruim negentig Nederlanders vanuit het noorden van Slovenië weer terug.

De bussen doen zo’n vijftien uur over de terugreis. Waar de vakantiegangers worden afgezet kon een woordvoerder van SOS International zondagmiddag nog niet zeggen.

Eerder liet de alarmcentrale al weten dat deze Nederlanders ongedeerd waren, maar wel “enorm geschrokken”. Ze kunnen niet zelf naar Nederland rijden omdat hun voertuig te erg beschadigd is of zelfs is weggevoerd door de modder. Door het noodweer in Slovenië zijn vier mensen omgekomen, waaronder twee Nederlanders uit Gouda.

SOS International doet de repatriëring in overleg met andere alarmcentrales en verzekeraars. Eurocross, de ANWB en SOS International hebben al tientallen meldingen gehad van kapotte voertuigen en weggespoelde spullen. Verzekeraars verwachten na het weekend een beter beeld te hebben van het totaal aantal schademeldingen uit Slovenië.

Het bericht Bussen die Nederlanders ophalen na noodweer Slovenië aangekomen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *