Een deel van het land kan zondag last krijgen van wateroverlast als gevolg van plaatselijke regenbuien. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Overijssel en Drenthe.

In het westen valt naar verwachting meer dan 50 millimeter regen in 24 uur. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden”, aldus het KNMI.

In de middag, vanaf ongeveer 14.00 uur, kunnen er in het oosten “pittige onweersbuien” met plaatselijk veel regen in korte tijd ontstaan. Deze onweersbuien zouden halverwege de avond moeten verdwijnen.

Aan de kust van Zeeland en Zuid-Holland moet in de middag en avond rekening worden gehouden met zware windstoten van rond de 80 kilometer per uur. In de avond gaat het langs de kust van Noord-Holland “hard waaien”, eveneens met windstoten van rond de 80 kilometer per uur. “Aan het einde van zondagavond nemen de windstoten weer af.”

De brandweer in Amsterdam meldt op X, voorheen Twitter, dat er in de regio overtollig water is als gevolg van de regenbuien. “Onze meldkamer ontvangt heel veel telefoontjes, maar bel alleen 112 bij acuut gevaar.”

De A27 van Breda in de richting van Gorinchem is tussen Geertruidenberg en Nieuwendijk gesloten als gevolg van water op de weg. “Verkeer gaat er via de af- en oprit langs”, aldus de ANWB.

Op de Overijsselse Vecht is sprake van een verhoogde waterstand door de vele regen, meldt waterschap Vechtstromen. Om die reden is er voorlopig geen scheepvaart mogelijk tussen Ommen in Overijssel en de Duitse grens. Dat deel van de Overijsselse Vecht wordt namelijk alleen gebruikt door pleziervaarders, die onderweg zelf sluisjes moeten bedienen. Bij een verhoogde waterstand is dat te gevaarlijk vindt het schap. De stremming duurt tot nader order.

Het bericht Code geel in deel van het land vanwege regen en harde wind verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *