Bij station Amsterdam Zuid worden vanaf woensdagavond twee nieuw dakdelen van respectievelijk 3 en 4 miljoen kilo op hun definitieve plek geschoven. De schuifoperatie maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het station, waarvoor in totaal zeven dakdelen moeten worden geplaatst. In augustus 2021 werden er de eerste twee nieuwe dakdelen op het station geschoven.

Om de operatie uit te kunnen voeren, worden een deel van het spoor en de omliggende snelwegen tijdelijk verwijderd. Sinds zaterdag is daarom een deel van de snelwegen A4 en A10 Zuid dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Weggebruikers moeten rekening houden met een forse extra reistijd, die kan oplopen tot een uur.

Naar verwachting kunnen de wegen voor de ochtendspits op maandag 14 augustus rond 05.00 uur weer open. Station Zuid blijft in die periode wel bereikbaar per trein, maar er rijdt een aangepaste dienstregeling. Metro’s en bussen hebben geen hinder van de werkzaamheden, aldus woordvoerder van Zuidasdok, het project waar de werkzaamheden deel van uitmaken.

De dakpanelen vormen het dak van de tweede reizigerstunnel, de Brittenpassage. Deze tweede reizigerstunnel wordt gebouwd om het groeiend aantal reizigers in de toekomst op te kunnen vangen. De tunnel moet in 2027 opengaan. Daarna wordt de al bestaande Minervapassage op het station vernieuwd.

Het bericht Dakdelen van miljoenen kilo’s ingeschoven op Amsterdam Zuid verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *