Dilan Yeşilgöz wordt zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD, meldt de partij op de website. De demissionair justitieminister is vorige maand door de VVD naar voren geschoven als voorkeurskandidaat. Tegenkandidaten konden zich tot zondag melden. Dat is niet gebeurd en daarom staat nu vast dat Yeşilgöz de lijst aanvoert bij de Kamerverkiezingen in november.

“Met elkaar en met onze ideeën voor Nederland, gaan we er alles aan doen om bij deze verkiezingen de grootste partij te worden”, zegt Yeşilgöz in een reactie.

Eerder leek het erop dat Yeşilgöz wel een tegenkandidaat zou krijgen, toen voormalig Kamerlid André Bosman zich meldde als kandidaat. Maar hij trok zich later terug omdat het hem niet goed leek voor de partij om het aan te laten komen op een lijsttrekkersverkiezing.

De politica wil Nederland “nog sterker en weerbaarder te maken, veiliger, welvarender en klaar voor de toekomst”, zei Yeşilgöz eerder toen haar kandidatuur bekend werd gemaakt. Ze was eerder een aantal maanden demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en Tweede Kamerlid.

Yesilgöz is in 1977 geboren in de Turkse hoofdstad Ankara, is van Koerdische afkomst en kwam op 8-jarige leeftijd naar Nederland. Ze was actief bij GroenLinks, SP en PvdA voordat ze bij de VVD belandde. Inmiddels wordt ze gerekend tot de rechterflank van die partij. Als Kamerlid stond ze ook al voor de harde aanpak van de misdaad.

Het bericht Dilan Yeşilgöz zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *