Lowe’s behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. De omzet viel wel wat tegen. Ondanks de zwakkere verkopen hield het bedrijf wel vast aan zijn jaarverwachtingen. Het aandeel werd 2,5 procent hoger gezet.

Macy’s daalde daarentegen bijna 8 procent. De warenhuisketen, die ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale’s en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Het winkelbedrijf bleef echter terughoudend voor de rest van het jaar doordat consumenten voorzichtiger zijn geworden wegens de hoge inflatie.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 34.440 punten. De brede S&P 500 won juist 0,1 procent, tot 4404 punten. De Nasdaq klom 0,2 procent tot 13.521 punten. De techgraadmeter steeg maandag al 1,6 procent, mede dankzij een forse koerswinst van 8,5 procent van Nvidia. Die Amerikaanse chipproducent, een belangrijke speler op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), komt woensdag met resultaten.

Zoom Video Communications zakte bijna 5 procent. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, is met nieuwe cijfers gekomen die beleggers niet konden bekoren.

Microsoft won bijna 1 procent. Het softwareconcern heeft nieuwe toezeggingen gedaan om toestemming te krijgen voor de overname van Activision Blizzard, uitgever van games als Call of Duty en World of Warcraft. Om de zorgen van de Britse toezichthouder weg te nemen heeft Microsoft nu toegezegd de komende vijftien jaar de rechten op de cloudgames te verkopen aan de Franse spellenuitgever Ubisoft. Activision Blizzard steeg daarop 1 procent.

Baidu kreeg er op zijn beurt ruim 2 procent aan beurswaarde bij. Het Chinese internetbedrijf, dat ook een notering heeft in New York, boekte afgelopen meer omzet en winst dan verwacht. Ook ziet het bedrijf grote kansen op het gebied van AI. Dick’s Sporting Goods kelderde daarnaast bijna 24 procent na een winstalarm. De verkoper van sport- en outdoorartikelen kampte met meer winkeldiefstallen en tegenvallende verkopen van outdoorartikelen. De retailer verlaagde daardoor de winstverwachting voor het hele jaar.

Het bericht Doe-het-zelfconcern Lowe’s stijgt op Wall Street, Macy’s daalt verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *