In Haarlem woedt vrijdagochtend een grote brand in een Albert Heijn. De brand begon waarschijnlijk in een vrachtwagen die bij het laad- en losgedeelte van de supermarkt stond, en is overgeslagen naar de supermarkt. Inmiddels staat de hele Albert Heijn in brand, zegt een woordvoerder van de brandweer. De supermarkt staat in een woonwijk, aan het Soendaplein in de Indischewijk van Haarlem-Noord. De winkel gaat normaal gesproken op vrijdag om 07.00 uur open.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er wel mensen binnen, maar het lijkt erop dat iedereen het pand veilig heeft kunnen verlaten, aldus de zegsman. Er komt veel rook vrij. Mensen die wonen in huizen in omliggende straten (het Soembaplein, de Florestraat, de Lombokstraat en de Balistraat) moesten hun huis uit.

Geprobeerd wordt te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden. Op foto’s is een grote rookkolom te zien die boven de wijk hangt. Mensen in de omgeving worden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden en niet te komen kijken naar de brand. “Geef hulpdiensten de ruimte”, aldus de veiligheidsregio.

Het bericht Grote brand in Haarlemse Albert Heijn verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *