KRO-NCRV heeft aanpassingen gedaan aan de tribune van De Slimste Mens nadat tijdens opnames vorige maand de ouders van kandidaat Meindert Talma daar vanaf waren gevallen. “De tribune (van 1.20 meter hoog) en het studiodecor voldeden aan alle veiligheidsvoorschriften, desondanks hebben we de tribune na het incident aangepast. Om herhaling uit te sluiten hebben we een rugleuning en extra zijschotten toegevoegd aan de tribune”, laat een woordvoerster van de omroep weten.

Talma deelde donderdag op Facebook dat zijn ouders van de tribune waren gevallen en dat zijn moeder gewond was geraakt: “Linkerheup aan gort, vele gekneusde ribben, hele pijnlijke onderrug”. De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht.

De muzikant zei ook dat medewerkers van het programma “zeer behulpzaam” waren. Dat beaamt ook KRO-NCRV. “De studiomedewerkers hebben adequaat gehandeld en direct de hulpdiensten ingeschakeld. Wij zijn vanzelfsprekend geschrokken van dit voorval. Er is goed contact met de familie en ze maken het gelukkig naar omstandigheden goed. Wij wensen hen veel sterkte met het herstel.”

In overleg met Talma zijn de opnames na een uur hervat. De aflevering van De Slimste Mens is donderdagavond te zien op NPO 1.

Het bericht KRO-NCRV neemt maatregelen na ongeluk bij De Slimste Mens verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *