Vakbond CNV stapt eveneens uit de onderhandelingen over een nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM. Volgens onderhandelaar Souleiman Amallah is CNV “uitonderhandeld” met de luchtvaartmaatschappij en gaat de bond de leden raadplegen over mogelijke acties. Eerder constateerde FNV ook al dat de verschillen tussen de wensen van de vakbond en KLM “simpelweg te groot” zijn.

Volgens Amallah biedt KLM in totaal 7,5 procent loonsverhoging voor een tweejarige cao voor de circa 15.000 grondmedewerkers. “Dat is te weinig”, stelt hij. “Werknemers hebben hierdoor niet gevoel dat ze de waardering krijgen die ze verdienen. We zien bij het grondpersoneel een hoge werkdruk, een hoog ziekteverzuim en veel onvrede. KLM zal echt met meer loon moeten komen, want dit gaan de werknemers niet accepteren.”

FNV organiseert later deze week al ledenbijeenkomsten, waarin de bond wil praten over mogelijke vervolgstappen. CNV houdt begin volgende week zogeheten actievergaderingen. Daar zal de actiebereidheid van de eigen achterban worden gepeild. “Als meer dan driekwart van de leden bereid is om actie te voeren – en daar ziet het wel naar uit – dan zullen we KLM een ultimatum sturen en acties voorbereiden”, zegt Amallah. Aan wat voor acties hij precies denkt, zegt hij niet.

Het bericht Ook CNV stapt uit cao-overleg voor grondpersoneel KLM verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *