Primoz Roglic heeft de derde etappe in de Ronde van Burgos gewonnen en tevens de leiding genomen in het algemeen klassement. De Sloveense wielrenner van Jumbo-Visma was de sterkste in de bergrit over 183 kilometer, met onderweg zes beklimmingen. De renners moesten onder meer de Picón Blanco over, een col van bijna 1500 meter hoogte.

Op de Picón Blanco, zo’n 40 kilometer van de finish, ontstond na een aanval van de Brit Adam Yates (UAE Team Emirates) vooraan een kopgroep van vier man, onder wie Roglic. De Sloveen bleek uiteindelijk in finishplaats Villarcayo de sterkste. Hij nam de leiderstrui over van zijn Hongaarse teamgenoot Attila Valter, die al op de Picón Blanco had moeten lossen. De Ronde van Burgos telt vijf etappes en eindigt zaterdag.

De Rus Aleksandr Vlasov eindigde in Villarcayo als tweede, Yates werd derde. De Australiër Damien Howson moest in het sprintje om de ritzege genoegen nemen met de vierde plaats. In het algemeen klassement heeft Roglic nu 34 seconden voorsprong op Vlasov en 40 seconden op Yates.

Roglic had woensdag met Jumbo-Visma al de ploegentijdrit over 13,1 kilometer gewonnen. De 33-jarige Sloveen bereidt zich in Burgos voor op de Ronde van Spanje, die over ruim een week begint. Roglic won de Vuelta in 2019, 2020 en 2021.

De Sloveen schreef dit jaar de Ronde van Italië op zijn naam, waarna ploeggenoot Jonas Vingegaard voor de tweede keer op rij zegevierde in de Tour de France. Jumbo-Visma hoopt volgende maand ook de derde grote ronde van dit jaar te winnen. De Nederlandse ploeg stuurt Roglic en Vingegaard beiden naar de Vuelta.

Het bericht Roglic wint bergetappe en neemt de leiding in Ronde van Burgos verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *