Luchtvaartmaatschappij Ryanair annuleert maandag en dinsdag 88 vluchten van en naar Brussels South Charleroi Airport vanwege een staking onder Belgische Ryanair-piloten. Dit meldt de Belgische luchthaven, die doorgaans ook door veel Nederlanders wordt gebruikt.

De geschrapte vluchten zouden onder meer van en naar populaire vakantiebestemmingen in Europa gaan, zoals Praag, Barcelona en Lissabon. Maandag zijn in totaal 44 vluchten geannuleerd en dinsdag nog eens 44. De luchthaven meldt dat sommige vluchten van Ryanair wel doorgaan. De Ierse budgetmaatschappij zegt dat het getroffen reizigers een alternatieve vlucht heeft aangeboden.

Een deel van de Belgische piloten van Ryanair legt het werk neer om hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen nu de luchtvaart weer is aangetrokken na de coronacrisis. Vorige maand legden Belgische piloten van Ryanair ook al twee keer het werk neer, waardoor beide keren zo’n honderd vluchten werden geschrapt.

Ryanair stelt dat het Belgische piloten al hetzelfde loonbod heeft gedaan als andere piloten in Europa. De meeste vakbonden hebben die volgens de vliegmaatschappij geaccepteerd. “Deze beperkte stakingen hebben dus geen zin.”

Het bericht Ryanair annuleert in België 88 vluchten vanwege staking verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *