In Amsterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee explosies geweest. Een van de explosies was bij een sporthal in Amsterdam-West, de ander bij een horecagelegenheid in het centrum. Niemand is gewond geraakt. In het centrum zijn met behulp van een omstander twee verdachten aangehouden, meldt de politie.

De explosie bij de sporthal aan de Johan Huizingalaan was rond 05.50 uur. Bewoners in de omgeving hoorden toen meerdere harde knallen. Door de explosie is een “enorme ravage” ontstaan, aldus de politie. Onder meer de ramen en kozijnen zijn uit het gebouw gesprongen. Kort voor de explosie rende een persoon in de richting van het Sierplein.

In het centrum is dezelfde nacht een ontploffing geweest bij een horecagelegenheid aan de Leidsestraat. Door de knal zijn meerdere ruiten in de straat gesprongen. Ook is te zien dat de gevel van het pand is beschadigd. De twee verdachten konden in de buurt worden aangehouden. De politie heeft nog niets bekendgemaakt over hun leeftijd of woonplaats.

Op beide locaties doet de politie onderzoek.

Het bericht Schade door explosies bij sporthal en horeca in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *