Acteur Thijs Römer gaat in hoger beroep tegen de straf in zijn onlinezedenzaak omdat hij zich te weinig herkent “in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt”. Dat stelt Römer dinsdag via zijn advocaat Wikke Monster in een korte toelichting op zijn besluit om in hoger beroep te gaan. De acteur werd twee weken geleden veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur.

“Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten”, aldus Römer. “Ik heb destijds in het online contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg. Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt.”

Zijn advocaat beklemtoont dat er verder geen mededelingen over het hoger beroep worden gedaan. “Net als in eerste aanleg zal de discussie over deze kwestie plaatsvinden in de zittingszaal”, stelt Monster.

Römer werd twee weken geleden door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur. Verder moet Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

De rechtbank achtte bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. Dat is gebeurd tussen november 2015 en november 2017 toen de meisjes 14, 15 en 16 jaar waren.

Het bericht Thijs Römer gaat in hoger beroep tegen celstraf in zedenzaak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *