In Amsterdam begint vrijdag de 26e editie van het Grachtenfestival. Tijdens het tiendaagse festival zijn verschillende locaties in de hoofdstad het decor van concerten, van klassieke muziek tot jazz. Naast de tientallen gratis concerten zijn er ook bijna 150 andere concerten waarvoor bezoekers een kaartje moeten kopen. “Overal vind je muziek, dankzij bijna 600 musici die dit jaar komen spelen.” aldus festivaldirecteur Marie-Luce Bree.”Er zitten weer parels tussen en het zal moeilijk kiezen zijn.”

Het festival trapt vrijdag af met een gratis concert op de Y-helling van het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Vanaf 18.30 uur is daar het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Wouter Vossen te beluisteren. Ook zal pianist Nikola Meeuwsen het vijfde pianoconcert van Ludwig van Beethoven spelen. De openingsavond wordt feestelijk afgesloten met een optreden van jazzband de Roaring Cats.

De Tolhuistuin in Amsterdam-Noord vormt het festivalhart van deze editie. Daar zijn de komende tien dagen tussen 10.00 uur en 01.00 bijna 50 concerten te beluisteren, ruim een kwart van het concertaanbod. Ook is er een dagelijkse live-uitzending, het radioprogramma Earbites van NPO Klassiek met Dieuwertje Blok.

Het festival duurt tot en met 20 augustus. De jubileumeditie vorige zomer trok ruim 25.000 bezoekers. Eerdere edities trok het festival jaarlijks rond de 50.000 mensen.

Het bericht Tien dagen muziek in Amsterdam tijdens Grachtenfestival verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *