Als Farmers Defence Force besluit een politieke partij op te richten, dan zal voorman Mark van den Oever niet de lijsttrekker worden. Dat zei de boerenactivist voorafgaand aan een algemene ledenvergadering in Nijkerk. Volgens hem heeft FDF al iemand op het oog voor het lijsttrekkerschap, maar wie dat is maakte hij niet bekend.

Tientallen FDF-leden zijn maandagavond in een congrescentrum in Nijkerk bijeengekomen. Tijdens de bijeenkomst moet duidelijk worden of FDF de politiek überhaupt in wil of dat de boerenactiegroep bijvoorbeeld blijft zoals ze is. Dat zijn dan ook twee van de vier voorstellen die maandagavond voorliggen, zegt Van den Oever. Wat de andere twee zijn, is niet bekendgemaakt.

De FDF-voorman vreest dat het aantal zetels dat de BoerBurgerBeweging (BBB) mogelijk haalt bij de komende verkiezingen niet voldoende is om het beleid in Nederland te veranderen. De FDF zal volgens hem “rechtser” zijn dan de BBB en “een strakker landbouwbeleid gaan voeren”.

Van den Oever verwacht onder meer bij de VVD kiezers vandaan te trekken. Volgens de FDF-leider is er nog voldoende tijd om aan de Tweede Kamerverkiezingen in het najaar mee te kunnen doen. “Wij zijn bij FDF gewend om onder druk te presteren.”

Het bericht Van den Oever geen lijsttrekker als FDF meedoet aan verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *