Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog niets vernomen van de twee Nederlanders die zaterdag vermist zijn geraakt in Georgië, zegt een woordvoerder. Sinds vrijdag zijn door een aardverschuiving in het bergresort Shovi in het land zeker zeventien mensen om het leven gekomen, werd zaterdagavond bekend. De Nederlandse ambassadeur is onderweg naar het getroffen gebied.

Reddingsbrigades zoeken in het gebied naar slachtoffers. “Het is een ingewikkelde situatie omdat er ook risico is op meer aardverschuivingen”, zegt de woordvoerder van het ministerie hierover.

De families van de vermisten worden bijgestaan door ambassadepersoneel en de lokale autoriteiten. “Dat is wel zo’n beetje alles wat je kunt doen”, aldus de woordvoerder.

Zaterdag liet het ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat de identificatie van de doden bezig is. Toen waren in totaal nog achttien mensen vermist, onder wie ook kinderen. De vermiste Nederlanders zouden eveneens minderjarig zijn. Maar dat kon het ministerie niet bevestigen.

De plaats van de ramp ligt in het bergachtige noordwesten van Georgië. Het Rode Kruis meldde eerder dat bruggen en wegen in het gebied zijn verwoest door de aardverschuiving.

Het bericht Vermiste Nederlanders in Georgië zijn nog niet gevonden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *