Atlete Anouk Vetter heeft voor de vijfde keer een medaille gewonnen op een titeltoernooi. Op de WK in Boedapest veroverde ze brons op de zevenkamp met 6501 punten. Daarmee plaatste de 30-jarige meerkampster zich ook voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Vetter draaide in Boedapest een matige zevenkamp, maar blies haar kansen op een medaille weer leven in met een fabuleuze worp van 59,57 meter bij het speerwerpen. Daarmee rukte ze na zes onderdelen op naar de tweede plaats. Op de afsluitende 800 meter liep de Amerikaanse Anna Hall zo’n goede tijd (2.04,09), dat ze Vetter passeerde in de eindstand. Hall won daardoor het zilver met 6720 punten. De Britse Katarina Johnson-Thompson kroonde zich tot wereldkampioene met 6740 punten.

Emma Oosterwegel kende evenals Vetter een ronduit tegenvallende eerste dag, maar ook zij herstelde zich zondag met goede prestaties bij het verspringen (6,19 meter) en het speerwerpen (54,88). De winnares van olympisch brons in Tokio eindigde na een degelijke 800 meter (2.12,06) als vijfde in de eindstand met 6464 punten. Daarmee haalde ze net niet de olympische limiet van 6480 punten. Sofie Dokter, de derde Nederlandse in het WK-veld, eindigde met 6192 punten als elfde.

Vetter had dit jaar nog geen meerkamp volbracht. Ze staakte eind mei in Götzis de strijd na vier onderdelen wegens een gevoelige achillespees en een pijnlijke knie. Ze deed veel alternatieve trainingen in de revalidatie, maar was naar eigen zeggen weer topfit en klaar voor een nieuwe topprestatie. Het ging in Boedapest echter op bijna alle onderdelen moeizaam of “net niet”, zoals Vetter zelf zei. Haar speerworp bracht haar ineens weer in een positie voor een medaille en ze liet zich die kans niet ontglippen, al ging ook de afsluitende 800 meter moeizaam (2.20,49).

Vetter werd in 2016 in Amsterdam Europees kampioene, veroverde brons op de WK van 2017 in Londen, verraste in 2021 met zilver op de Olympische Spelen van Tokio en won vorig jaar in Eugene zilver op de WK in een Nederlands record van 6867 punten.

Het bericht Vetter haalt na matige zevenkamp toch brons op WK atletiek verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *