Nadine Visser heeft zich op de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest ogenschijnlijk soepel geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden. De Nederlands recordhouder eindigde in haar heat als tweede in 12,68 seconden, goed voor een vervolg in het toernooi. Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto-Rico won in 12,50. De halve finales zijn woensdagavond.

Visser kende geen vlekkeloze aanloop naar de WK. De 28-jarige Noord-Hollandse kreeg weer last van haar hamstrings na de Diamond League in Stockholm in juli. Het betekende dat ze moest revalideren in een periode waarin ze juist wedstrijden had willen lopen. Ze heeft gezien haar optreden in de series de afgelopen weken kennelijk goed haar vorm kunnen aanscherpen.

Maayke Tjin A-Lim wist ook door te dringen tot de halve finales. Ze eindigde weliswaar als vijfde in haar heat, maar haar 12,92 was snel genoeg om als een van de vier tijdsnelsten het veld in de halve finales aan te vullen. De Nigeriaanse Tobi Amusan, regerend wereldkampioene, won de serie in 12,48.

De 25-jarige Tjin A-Lim stond in maart al in de finale van de Europese kampioenschappen indoor, maar baarde vooral deze zomer opzien door haar persoonlijk record te verbeteren tot 12,66 en zich met die tijd te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs.

Het bericht Visser soepel door naar halve finales 100 meter horden op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.

Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *